image
Drobečková navigace

Úvod > Aktuálně > 750. výročí obce - výzva

750. výročí obce - výzva



Datum konání:
1.8.2007

Vážení spoluobčané,

jak jsme avizovali již v únoru 2007 v Klešických listech, v listopadu letošního roku vzpomeneme již 750. výročí první zmínky o obci Klešice.
Obecní úřad Klešice připravuje hlavní program oslav na první listopadovou sobotu, tj. 3.11.2007.

Na oslavách by se měli aktivně podílet všichni občané i podnikatelé v obci. Dle názorů některých z Vás by bylo dobré uspořádat kromě hlavního dne ještě další akce v měsících září či říjnu. Obracíme se tedy na Vás všechny se žádostí o nápady, jaké akce by bylo možné v uvedených měsících uspořádat a oslavit tak důstojně toto významné výročí.
Své náměty či nápady můžete doručit osobně na OÚ v Klešicích nebo zasílat na e-mailovou adresu obce, tj.: klesice@centrum.cz do 20. srpna 2007. Anketu vyhodnotíme a zveřejníme ve vývěskách a na internetových stránkách obce – www.klesice.cz.

K tomuto významnému výročí máme stále ještě v úmyslu vydat brožuru s informacemi o jednotlivých domech v obci včetně informací o původních i dalších vlastnících každého stavení, k nimž není dochována žádná dokumentace. Týká se hlavně čísel popisných – v Klešicích čp. 1 až čp. 62, v Nákli čp. 1 až čp. 19. V únorovém čísle Klešických listů jsme Vás požádali o poskytnutí informací o uvedených domech, zatím máme informace nebo fotografie pouze o několika z nich – Klešice čp. 10, 16, 21, 23, 28, 39 a 49. Z Nákle dosud nic - a to je na vydání brožury málo. Proto Vás ještě jednou žádáme o poskytnutí vzpomínek a fotografií k Vašim domům. Konečný termín je 25. srpen 2007. Poté rozhodneme, zda brožuru bude možné vydat či ne.

Za pochopení, informace, fotografie i náměty předem děkujeme.
OÚ Klešice